Directorii și liderii sunt toți diferiți. Unii lucrează bine împreună, stabilesc comunicarea și sunt destul de mulțumiți de interacțiune. Alții se duc la serviciu ca și cum ar fi obligați să lucreze și își dau seama că managerul este problema.
Se spune despre unii șefi că sunt dificili, intolerabili și că este teribil de dificil să lucrezi sub comanda lor. După o scurtă perioadă de lucru sub îndrumarea lor, un angajat își pierde motivația de a face tot ce-i stă în putință pentru companie.
Angajații frustrați, epuizați și apatici nu sunt de niciun folos pentru ei înșiși sau pentru companie.
Principalele tipuri de șefi insuportabili sunt:
1. Un tiran pe viață
Dur, împingător, umilitor, capabil doar să se audă pe sine. Nu va tolera nicio obiecție.
2. Inhibat.
Se auto-afirmă prin umilire, acuzații la adresa altora, autoglorificare goală.
3. Controlul
Obsedat de control, de supraveghere. Suspicios de orice.
4. Critic și acuzator
Nu vei primi nicio laudă din partea lui. Dar el va găsi întotdeauna un motiv pentru a-ți arăta unde greșești și pentru a te pedepsi.
5. Șapte vineri.
Schimbă constant deciziile, sare de la una la alta. Uită cuvintele rostite, sarcinile date. Răstălmăcește ceea ce s-a mai spus.
6. Un iubitor de noutăți.
Miroase a noutate. Se concentrează doar pe ea. Pretinde ca personalul să îl distreze în mod constant oferindu-i ceva nou și să se ocupe de noile sale cereri. Dar apoi se învinovățește pentru faptul că activitatea operațională merge prost.
7. Se dă cel mai important
Iubire de sine exagerată, stimă de sine inadecvată, de obicei un narcisist grandios.
Manipulator, machiavelic, obsedat de propria-i persoană. Pretinde ca totul să fie perfect, dar nu știe cum. Își tratează personalul în mod inuman, nimeni nu rămâne mult timp.
8. Urmăritor
Cineva care îți poartă pică, în special ție. Nu te place în mod special, nu te place într-un anumit fel. Aceasta este persoana care încearcă să scape de tine.
Ce ar trebui să faci dacă ai un șef insuportabil?
1. Să susții în mod realist – poți influența acest lucru.
Poți cumva să explici, să negociezi, să dovedești? Dacă nu, despre ce vorbești, așa va fi.
2. Ești bun la locul de muncă?
Răspunde sincer la întrebarea: „Faci cu adevărat o treabă bună, faci tot ce poți?
3. Dacă este posibil, fii abstract și nu te implica emoțional.
Ai venit aici pentru a lucra, nu pentru a fi prieten cu șeful tău sau pentru a-l admira. Nu te lăsa păcălit de manipulare. Încearcă să lucrezi cu regulile care există.
4. Evaluează dacă prejudiciul este proporțional cu rezultatele pe care le obții.
Această persoană te dezechilibrează, ceea ce-ți afectează starea mentală și sănătatea în general. Încearcă să compari – merită?
Poate că trebuie să economisești pentru o locuință sau poate că aștepți un transfer într-o altă filială, cu o promovare. Asta e un lucru.
Dar, dacă doar te străduiești și muncești până la os, este timpul să o iei mai ușor.
5. Ia în considerare toate opțiunile pe care le ai.
Toate alternativele. Te poți transfera la un alt departament, îți poți găsi un nou loc de muncă, te poți muta într-o locație îndepărtată, îți poți înființa propria afacere.
Alegerea îți aparține. Fiecare este propriul șef.